Ayurvedisch Therapeut

Mijn naam is Sandhiya, een Ayurvedisch therapeut gevestigd op de grens van Nederland en België. Ik ben de oprichtster van Swasti Ayurveda. Mijn roots liggen in India, waardoor ik ben opgegroeid met Ayurveda.
Op 21-jarige leeftijd kreeg ik een zeldzame vorm van een hersenberoerte. Ondanks dat ik snel herstelde was de impact groot. Ik wilde meer controle over mijn gezondheid en ging op zoek naar kennis over het voorkomen van ziektes. Die vond ik in de holistische geneeskunde en specifiek in de Ayurvedische geneeskunde. Na het afronden van mijn eerste hbo-opleiding Maatschappelijk Werk & Dienstverlening ben ik in 2012 gestart met de hbo-opleiding tot Ayurvedic Practitioner aan het geaccrediteerde opleidingsinstituut EISRA (Den Haag). In 2015 liep ik stage in het Prakash Deep Institute of Ayurvedic Sciences in Uttarakhand, India. Daarnaast ben ik afgestudeerd als epigenetisch ADHD-therapeut.


Mijn werkwijze

Ik ga te werk aan de hand van de ‘5 layer method’. Het eerste consult bestaat dan ook uit een vraaggesprek en een manueel onderzoek volgens deze methode. De methode is geïnspireerd op de 5 lagen uit de yoga-filosofie.

“Bij gezondheid en welzijn denken we vaak alleen aan ons fysieke lichaam. Ayurveda en Yoga leren dat er meer dimensies zijn waar we ons op moeten richten”.

De ‘5 layer method’ gaat uit van 5 lagen van ons bestaan:

1.) Fysieke laag: in welke fysieke conditie ben je?
Wanneer we fysiek niet gezond zijn, is het veel moeilijker om gelukkig te zijn in alle diepere lagen. Als de fysieke laag in balans is, zullen we makkelijker tot bewegen of sporten komen.

2.) Energetische laag: wat doe je met je energie en ademhaling?
Je ademhaling zorgt voor de juiste verdeling van energie in je lichaam. Wanneer deze energie op de juiste manier verdeeld is over ons lichaam, zullen we ons levend en vol energie voelen.

3.) Mentale laag: welke denkpatronen heb je?
Ook je gedachten hebben invloed op hoe je je voelt. Wanneer het je lukt je gedachten vanaf een afstandje te observeren en je er niet door te laten meeslepen, zul je zien dat je je meer in balans voelt.

4.) Intellectuele laag: je bewustzijn, wijsheid en intellect. Gebruik jij je intuïtie?
Deze laag zorgt ervoor dat je beter in verbinding staat met je intuïtie. Wanneer deze laag in balans is, kun je zelf aanvoelen wat juist is. Je durft keuzes te maken en hierop te vertrouwen.

5.) Spirituele laag: je pure authentieke zelf, je geluk, wat zijn je doelen?
Bij deze laag ga je aan de slag met wie je bent. Wanneer deze laag in balans is, zul je je één voelen met jezelf en de wereld, mensen en dieren om je heen. 

Translate »